Национални програми

Карти за Столична библиотека получиха ученици от 11 и 12 клас

В Деня на библиотекаря, 11 май 2021 година, ученици от 11. и 12. клас получиха карти за Столична библиотека благодарение на националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2020, модул „Библиотеките като образователна среда“ към Министерството на образованието и науката. 

Проекти на учениците от 3д клас на тема "Здравословно хранене" по НП "Заедно в грижата за всеки ученик"

Учениците от 3д клас изготвиха проекти на тема "Здравословно хранене" по националната програма "Заедно в грижата за всеки ученик", Модул 1 „Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците чрез създаване на индивидуално портфолио и оценъчна карта“. 

Среща с Александър Кръстев от "Аз чета" по повод Световния ден на книгата и авторското право

В Световния ден на книгата и авторското право, 23 април 2021 година, учениците от 8 „а“ клас на 119. Средно училище „Академик Михаил Арнаудов“, град София, се срещнаха с журналиста, създател и главен редактор новини на сайта „Аз чета“, преподавател в Нов български университет и в Софтуерния университет. Лекцията беше на тема „Що е то авторско право и има ли смисъл да го зачитаме?“ и се осъществи по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2020, модул „Библиотеките като образователна среда“ към Министерството на образованието и науката. 

 

Ботев, Левски, Елеонора Българска: Поглед към историята - среща с писателката Неда Антонова

На 22 април 2021 година учениците от 8 „б“ клас се срещнаха с писателката Неда Антонова. Срещата беше на тема „Ботев, Левски, Елеонора Българска: Поглед към историята“ и се осъществи по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2020, модул „Библиотеките като образователна среда“ към Министерството на образованието и науката.

По много интересен и увлекателен начин авторката разкри неизвестни за учениците факти от живота на Васил Левски, Христо Ботев и царица Елеонора Българска, представени в нейните исторически романи: „Първият след Бога. Любовта и смъртта на Васил Левски“, „Неговата любима. Ботев и Венета – баладата на века“, „Царица Елеонора Българска“ и новата и книга от 2020 година - „Безмълвие“ за живота на Паисий Хилендарски.

Представители на бизнеса в учебния процес в 11 клас по националната програма "Бизнесът преподава"

През месец март по национална програма "Бизнесът преподава" стартира програма "Включване на представители на бизнеса в учебния процес в училище". Тя се осъществява с помощта на фирма ЕСРИ България - най-добрата компания, предлагаща продукти в областта на ГИС технологиите. В проекта активно участват ученици от 11 Б и 11В клас, профил География и икономика с ръководител г-жа Силвия Манова.

Изработени проекти на ученици от 3д клас с класен ръководител Екатерина Минкова по Национална програма „Заедно в грижата за всеки ученик“

Изработени проекти на ученици от 3д клас с класен ръководител Екатерина Минкова по Национална програма „Заедно в грижата за всеки ученик“, Модул 1 „Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците чрез създаване на индивидуално портфолио и оценъчна карта“.