Национални програми

Ученици от 9. клас посетиха къща-музей "Иван Вазов" по НП "Осигуряване на съвременна образователна среда"

Ученици от 9 клас посетиха къща-музей "Иван Вазов", където успяха от близо да се запознаят с неговия живот и творчество. Посещението се осъществи по националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Културните институции като образователна среда“.

Ръководители на проекта: Мария Ангелова и Зоя Господинова. 

Среща с писателите Георги Константинов и Константин Георгиев Константинов

На 31 май 2021 г. учениците от 4 „д“ клас се срещнаха с писателите Георги Константинов и Константин Георгиев Константинов. Срещата беше на тема „Приключенията на Туфо Рижия пират и как се заражда една история“ и „Как се пишат книги за деца“, и се осъществи по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2020, модул „Библиотеките като образователна среда“ към Министерството на образованието и науката.

Обмен на добри практики и работа по модела "1:1" в ЕГ "Иван Вазов" - Пловдив

Участие на учители и ученици от 8 клас в  НП "Иновации в действие". Мобилността е в град Пловдив, ЕГ "Иван Вазов" за обмен на добри практики и работа по модела "1:1".

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО

Работилници по рисуване на комикси и по анимация с художника Христо Кърджилов и аниматора Надежда Славова в Столична библиотека

"Работилница по рисуване на комикси" с художника Христо Кърджилов и "Работилница по анимация" с аниматора Надежда Славова в Столична библиотека, които се осъществяват благодарение на НП "Съвременна образователна среда".

Български митични създания в творчеството на писателите - среща с писателя Милен Хальов

На 17 май 2021 година учениците от 2 „г“ клас се срещнаха с писателя Милен Хальов. Срещата беше на тема „Български митични създания в творчеството на писателите“ и се осъществи по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2020, модул „Библиотеките като образователна среда“ към Министерството на образованието и науката. Милен Хальов разказа на малките ученици историята на Калоян от поредицата „Кало Змея“.

Урок по НП "Бизнесът преподава" на тема "Географски информационни системи" в 11 клас

Много иновативен и интересен урок по националната програма "Бизнесът преподава", проведен с представители на ЕСРИ България. Учениците създадоха онлайн карта, използвайки платформата AreGIS.

Карти за Столична библиотека получиха ученици от 11 и 12 клас

В Деня на библиотекаря, 11 май 2021 година, ученици от 11. и 12. клас получиха карти за Столична библиотека благодарение на националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2020, модул „Библиотеките като образователна среда“ към Министерството на образованието и науката. 

Проекти на учениците от 3д клас на тема "Здравословно хранене" по НП "Заедно в грижата за всеки ученик"

Учениците от 3д клас изготвиха проекти на тема "Здравословно хранене" по националната програма "Заедно в грижата за всеки ученик", Модул 1 „Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците чрез създаване на индивидуално портфолио и оценъчна карта“. 

Среща с Александър Кръстев от "Аз чета" по повод Световния ден на книгата и авторското право

В Световния ден на книгата и авторското право, 23 април 2021 година, учениците от 8 „а“ клас на 119. Средно училище „Академик Михаил Арнаудов“, град София, се срещнаха с журналиста, създател и главен редактор новини на сайта „Аз чета“, преподавател в Нов български университет и в Софтуерния университет. Лекцията беше на тема „Що е то авторско право и има ли смисъл да го зачитаме?“ и се осъществи по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2020, модул „Библиотеките като образователна среда“ към Министерството на образованието и науката. 

 

Ботев, Левски, Елеонора Българска: Поглед към историята - среща с писателката Неда Антонова

На 22 април 2021 година учениците от 8 „б“ клас се срещнаха с писателката Неда Антонова. Срещата беше на тема „Ботев, Левски, Елеонора Българска: Поглед към историята“ и се осъществи по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2020, модул „Библиотеките като образователна среда“ към Министерството на образованието и науката.

По много интересен и увлекателен начин авторката разкри неизвестни за учениците факти от живота на Васил Левски, Христо Ботев и царица Елеонора Българска, представени в нейните исторически романи: „Първият след Бога. Любовта и смъртта на Васил Левски“, „Неговата любима. Ботев и Венета – баладата на века“, „Царица Елеонора Българска“ и новата и книга от 2020 година - „Безмълвие“ за живота на Паисий Хилендарски.

Страници