Национални програми

Участие на учениците от 4. В клас с класен ръководител Галина Василева в НП „Заедно в грижата за всеки ученик“ 2021

Участие на учениците от 4. В клас с класен ръководител Галина Василева в НП „Заедно в грижата за всеки ученик“ 2021 , Модул 1 „Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците чрез създаване на индивидуално портфолио и оценъчна карта“.


Участие на ученици в националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта“


УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Във връзка с кандидатстване на 119. СУ в НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ можете да попълните анкета за включване на детето Ви в танцова група, вокална група, театрална група или в отбор по баскетбол, футбол или волейбол.

Родителите на 3А клас се включиха в националната програма "Участвай и променяй - родителят, активен партньор в училищния живот"

На 11 май родителите на учениците от 3. А клас участваха активно в НП "Участвай и променяй - родителят, активен партньор в училищния живот". Изключително атрактивни, интересни и богато онагледени уроци по Човекът и природата, Компютърно моделиране, Математика и Български език.

Родители на ученици от 2г клас засадиха цветя в двора на 119. СУ

На 29 март 2022 г. в двора на 119. СУ родители на ученици от 2г клас засадиха цветя. Инициативата е част от НП "Участвай и променяй - родителят, активен партньор в училищния живот".

Учениците от 12 клас, профил "География и икономика", усъвършенстваха уменията си в областта на географските информационни системи

За втора поредна година, благодарение на националната програма "Бизнесът преподава", учениците от 12 клас, профил "География и икономика", успяха да усъвършенстват уменията си в областта на географските информационни системи, благодарение на нашите приятели от ЕСРИ България.

 

Ученици от 9. клас посетиха къща-музей "Иван Вазов" по НП "Осигуряване на съвременна образователна среда"

Ученици от 9 клас посетиха къща-музей "Иван Вазов", където успяха от близо да се запознаят с неговия живот и творчество. Посещението се осъществи по националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Културните институции като образователна среда“.

Ръководители на проекта: Мария Ангелова и Зоя Господинова. 

Среща с писателите Георги Константинов и Константин Георгиев Константинов

На 31 май 2021 г. учениците от 4 „д“ клас се срещнаха с писателите Георги Константинов и Константин Георгиев Константинов. Срещата беше на тема „Приключенията на Туфо Рижия пират и как се заражда една история“ и „Как се пишат книги за деца“, и се осъществи по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2020, модул „Библиотеките като образователна среда“ към Министерството на образованието и науката.

Обмен на добри практики и работа по модела "1:1" в ЕГ "Иван Вазов" - Пловдив

Участие на учители и ученици от 8 клас в  НП "Иновации в действие". Мобилността е в град Пловдив, ЕГ "Иван Вазов" за обмен на добри практики и работа по модела "1:1".

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО

Работилници по рисуване на комикси и по анимация с художника Христо Кърджилов и аниматора Надежда Славова в Столична библиотека

"Работилница по рисуване на комикси" с художника Христо Кърджилов и "Работилница по анимация" с аниматора Надежда Славова в Столична библиотека, които се осъществяват благодарение на НП "Съвременна образователна среда".

Български митични създания в творчеството на писателите - среща с писателя Милен Хальов

На 17 май 2021 година учениците от 2 „г“ клас се срещнаха с писателя Милен Хальов. Срещата беше на тема „Български митични създания в творчеството на писателите“ и се осъществи по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2020, модул „Библиотеките като образователна среда“ към Министерството на образованието и науката. Милен Хальов разказа на малките ученици историята на Калоян от поредицата „Кало Змея“.

Страници