Извънкласни дейности

Занимание по интереси на тема "Коледа - свята нощ" - учениците от 2В клас пресъздадоха два от най-хубавите християнски празници

На 14.12.2022 г. учениците от 2 "в" клас с учители г-жа Елица Димитрова и г-жа Звезделина Владкова проведоха открито занимание по интереси на тема "Коледа - Свята нощ". В спектакъла второкласниците показаха отлични възможности като актьори. Облечени в български носии, те успяха да пресъздадат два от най- хубавите християнски празници - Бъдни вечер и Коледа. Автентичните декори, с които беше украсена сцената, породиха вълнение и приятни емоции не само в учениците, но и сълзи от радост в родители и гости на тържеството.

По следите на културните паметници в София - национална програма „Занимания по интереси”

Разходка из централната градска част на столичния град направи групата по интереси „София- нашата столица” с ръководител Цв.Русинова. Целта бяха знакови културни паметници като ротондата „Св.Георги” ,базиликата „Св.София”, Народния театър „Ив.Вазов”, гроба на Вазов и паметника на Патриарха, паметника на незнайния воин и Софийския университет „Св.Климент Охридски”.  По време на обиколката  учениците се запознаха с историята на културните паметници и запечатиха в снимки прекрасните моменти.

Из залите на Регионалния исторически музей - посещение по националната програма за финансиране на занимания по интереси

Групата по интереси „София - нашата столица” с ръководител Цв. Русинова посети Музея на София. Учениците проследиха материалните артефакти от историята на столичния град, които датират от неолита до средата на миналия век. Най- впечатлени бяха от царската карета, царският автомобил, първия трамвай, модата през първата половина на XX век.

Домакините ни поканиха да вземем участие в инициативите ,посветени на 200 –годишнината от рождението на Георги Раковски.