2021-2022

Управление на стреса и предотвратяване на изгарянето - обучение на Вержиния Трайкова и Симона Кнежевич по проект "По-малко стрес повече успех"

Вержиния Трайкова и Симона Кнежевич - участници по проект "По-малко стрес повече успех" по програма "Еразъм+" КД1, проведоха вътрешноучилищна квалификация на 28 юни 2022 на тема "“Управление на стреса и предотвратяване на изгарянето". Учителите, които присъстваха на обучението се запознаха с Арт терапия и фотография като алтернативни начини за намаляване на стреса. Йогата и упражненията за дишане също бяха част от обучителната програма.

 


Обучение "Щастливи учители за по-добри ученици” по проект “По-малко стрес повече успех”

Група от 5 човека от 119. СУ посети обучение за щастливи учители във Флоренция, Италия в периода 2-7 май 2022. Те след това проведоха вътрешноучилищна квалификация на 21 юни 2022 пред своите колеги на тема “Коучинг на живота за учители: Щастливи учители за по-добри ученици” по проект “По-малко стрес повече успех”, програма “Еразъм+” КД1. Обучението беше свързано с различни начини за намаляване на стреса, за да бъдем по-полезни за своите ученици, а и за да можем да разпознаваме стреса при тях.

Вътрешноучилищна квалификация по проект "По-малко стрес повече успех"

На 13 юни 2022 се проведе вътрешноучилищна квалификация по проект "По-малко стрес повече успех" по програма "Еразъм+" КД1. Участие взеха учители от от начален етап. Лилия Шопова и Фатма Халим - участници по проекта, ни запознаха с релаксиращи практики за намаляване на ежедневния стрес и ни предложиха начин за медитация в забързаното ежедневие.

 

Нашата столица през очите на децата от "Изгрев" - инициатива на район "Изгрев" и 119. СУ

Ученици от 119. СУ изрисуваха района около училището с емблематични сгради и известни архитектурни обекти на София. Можете да ги видите, когато минавате по ул. „Латинка“. Инициативата се проведе съвместно между районната администрация и 119 СУ и е под надслов “Нашата столица през очите на децата от "Изгрев“.

Целта на събитието е учениците да се включат със своето въображение в облагородяването на района. Инициативата се провежда от Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съвместно с проект „Младежки културни пространства в район „Изгрев‘ – мост към по-добро бъдеще“, финансиран по Програма „София – град на младите и активните“ на Столична община.

Благодарим специално на учителя по изобразително изкуство г-жа Снежина Славчева.

Отбелязахме 29 юни - Ден на безопасността на движението по пътищата

Отбелязахме 29 юни - Ден на безопасността на движението по пътищата с дискусия с ученици от 11 клас. Емоционално и отговорно изразихме позиция по отношение на пътните инциденти в градски условия, рискови ситуации на пешеходните пътеки, използването на предпазните колани в автомобила. Не подминахме и темите за любителите на високи скорости и абитуриентските балове.

Участие на учениците от 4. В клас с класен ръководител Галина Василева в НП „Заедно в грижата за всеки ученик“ 2021

Участие на учениците от 4. В клас с класен ръководител Галина Василева в НП „Заедно в грижата за всеки ученик“ 2021 , Модул 1 „Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците чрез създаване на индивидуално портфолио и оценъчна карта“.


Проектна дейност по физика и астрономия в 10 клас

Ученици от 10. клас с преподавател инж. Николай Николов  представиха свои проекти по физика и астрономия, демонстрирайки знания, умения и креативност.

Участниците в клуб "Компас" присъстваха на лекция по Природна география на континентите

Участниците в клуб "Компас" имаха възможност да присъстват на лекция по Природна география на континентите заедно със студентите в Геолого-географския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Учениците от 5. и 6. клас се потопиха в академичната обстановка, водиха записки, дискутираха и задаваха въпроси. След края на лекцията се запознаха с някои от експонатите в Музея по Палеонтология и Исторична геология. 

 

Благодарим на доц. д-р Димитър Желев за гостоприемството и интригуващо поднесените знания! Децата се върнаха обогатени и нетърпеливи за нови срещи! 

Участие на ученици в националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта“


УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Във връзка с кандидатстване на 119. СУ в НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ можете да попълните анкета за включване на детето Ви в танцова група, вокална група, театрална група или в отбор по баскетбол, футбол или волейбол.

Страници