2020-2021

По следите на културните паметници в София - национална програма „Занимания по интереси”

Разходка из централната градска част на столичния град направи групата по интереси „София- нашата столица” с ръководител Цв.Русинова. Целта бяха знакови културни паметници като ротондата „Св.Георги” ,базиликата „Св.София”, Народния театър „Ив.Вазов”, гроба на Вазов и паметника на Патриарха, паметника на незнайния воин и Софийския университет „Св.Климент Охридски”.  По време на обиколката  учениците се запознаха с историята на културните паметници и запечатиха в снимки прекрасните моменти.

Карти за Столична библиотека получиха ученици от 11 и 12 клас

В Деня на библиотекаря, 11 май 2021 година, ученици от 11. и 12. клас получиха карти за Столична библиотека благодарение на националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2020, модул „Библиотеките като образователна среда“ към Министерството на образованието и науката. 

Ден на ученическо самоуправление в 119 СУ

Ученик в ролята на учител по физика. Урокът на тема "Хармонично трептене" бе представен от Николай Герганов от 9в клас, който влезе в ролята на учител за един час. Всички ученици слушаха внимателно урока и записваха обясненията на учителя. Накрая "новият учител" изказа мнение, че никак лесно да си учител! Урокът завърши с аплодисменти и положителни отзиви!

Инвазивните видове в България и ЕС - проф. д-р Румен Томов от Лесотехническия университет и доц. Тодоров от БАН

Гости в 9В и 9Г класове на 119 СУ бяха проф. д-р Румен Томов от Лесотехническия университет и доц. Тодоров от БАН с разказ за инвазивните видовете в България и ЕС. Показаха ни представители, разказаха за вредите, които нанасят  на екосистемите. Показаха как се използва приложение за смартфон, което чрез снимки на инвазивни видове растения и животни намиращи се даже в парка до нас, могат да се докладват до научни институти в ЕС и да се определя размера на ареала на инвазивния вид.

Из залите на Регионалния исторически музей - посещение по националната програма за финансиране на занимания по интереси

Групата по интереси „София - нашата столица” с ръководител Цв. Русинова посети Музея на София. Учениците проследиха материалните артефакти от историята на столичния град, които датират от неолита до средата на миналия век. Най- впечатлени бяха от царската карета, царският автомобил, първия трамвай, модата през първата половина на XX век.

Домакините ни поканиха да вземем участие в инициативите ,посветени на 200 –годишнината от рождението на Георги Раковски.

Константин Калоянов от 9в клас с грамота от Майсторския клас на ЦЕРН 2021

Ученикът Константин Калоянов от 9в клас получи грамота за участието си в международния майсторския клас на ЦЕРН за 2021 година. Събитието се организира всяка година в рамките на International Particle Physics Outreach Group IPPOG и партньорството на София Тех Парк. 

Страници