Ричи Тиен от 7. а клас спечели училищния кръг на националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

 Ричи Тиен се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 22.02.2021 г. в 119 СУ, гр. София. Той спелува правилно думата mail и победи Вая Добрева, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 27 март 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.

 

  Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. 

 

  Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. 

 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee 

 

Учебна година: