119 СУ ще бъде домакин на първото регионално състезание на фондация “БЕСТ” за 2019/2020 учебна година

119 СУ ”Академик Михаил Арнаудов” ще бъде домакин на първото регионално състезание на фондация “БЕСТ” за 2019/2020 учебна година, като то ще се състои на 16-17 ноември 2019. Те ще се състезават ученици в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматичен дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.

Това състезание ще бъде 35-то на фондацията, като в него ще има участници от 20 училища от Западна България. В състезанието могат да се включат както и големи отбори или такива с много опит, така и малки или начинаещи отбори. Очакваме приблизително 500 човека в София - съдии от и от извън България, отдадени доброволци и над 300 ученици, готови да се състезават.

Това събитие ще бъде първото от двете регионални състезания през есента. Следващото ще бъде в Източна България и ще се проведе между 30-ти ноември и 1-ви декември. Ще се състоят още две подобни регионални състезания през пролетта, както и едно международно състезание по ораторство. В края на годината ще се проведе и един национален турнир, включващ участници и от двата региона.

 

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.

Учебна година: